ConnyochDoris

Alla inlägg under juni 2008

Av Emma - 30 juni 2008 11:38

Idag är det första dagen på Christians semester. Själv har jag redan haft en vecka. Det är inte klokt vad fort det går. Vet inte riktigt om Christian tycker att det är semester. Han har redan gått lös på källaren som ska blåsas ut och göras om. Jag är alltid optimistisk och tror att allt ska fixas i ett nafts. När Christian talade om att bara betongen skulle ta tre månader innan den var klar var det bara att ta ett djup andetag. Suck!. Vi kommer i alla fall få ett fint hundrum så småning om och en riktig entre´som vi kan ta in hundarna när det är busväder ute. Skönt! Nu tycker jag att det är sand överallt.


Lördagens fest var jätte trevlig och vi åt god mat. Till efterrätt serverades Cammillas och DeNiros goda paj. En riktigt god jordgubbs paj. Tack Camilla för receptet. Christian och jag konstaterade dock att vi kan ha ett antal fester till innan all öl,cider och vin efter bröllopet är slut. Så det kanske blir en repris i sommar.Doris trivdes med all uppmärksamhet men somnade gott efter en stund.


Doris är verkligen en ärtig liten tjej med temprament. Oj vad hon kan låta emellanåt. Hon är totalt orädd och undersöker allt.  Hon börjar lära sig att hon heter Doris och att det lönar sig att komma när vi ropar på henne. På söndag ska Christian börja valpkurs med henne. Det ska bli spännande.


Igår tränade Conny och jag sök uppe på klubben. Vi jobbade vidare på fastrullen. Han börjar fatta vad det är han ska göra. Conny tycker att söket är skit roligt. Han är som en bulldoser i skogen, strunt samma om det är risigt och bökigt. Däremot måste jag jobba på att få in honom. Han ger mig fingret allt för ofta när jag ropar på honom, han ska bara vidare och leta figg. Matte kan ju stå där och ropa ha ha. Ja, det blir nästa utmaning. Nu lyckas jag bryta och få tillbaka honom när han inte går dit jag pekar så det är bara att jobba vidare. Vad vore söket utan utmaningar?


Ha det gott Emma


Av Emma - 28 juni 2008 15:53

I kväll är det fest. Vi har bjudit in några kompisar för en tack och sommarfest. En tackfest till dem som ställde upp och hjälpte till så att våran bröllopsdag verkligen blev en dag att minnas. Tack alla, ni är suveräna! Barnen är ut körda till landet och ska stanna där hos farmor tills imorgon.


Imorse fick Doris träffa min mammas hund Rut, en söt liten Basset Griffon. Rut var inte så jätte intresserad av Doris. Doris försökte med alla medel att få igång henne men Rut ställde inte upp. Tillslut gav Doris upp, hon blängde surt och gick och la sig.


Doris lyckades skrämma oss ordentligt  idag. Christian var ute med henne i trädgården och när Christian vände bort ryggen försvann hon. Christian letade och ropade.Efter en liten stund ropade han på mig och jag var tvungen att skälla lite på honom, om att han inte hade bättre koll på henne. Jag satte mig ner och ropade på henne och vem kommer inte då glatt skuttande om inte sötnosen Doris. Jag trodde det skulle bli husses hund.


Nej, nu ska jag ut och aktivera Conny innan det är dags för gästerna att komma.

kram Emma


Av Emma - 26 juni 2008 20:45

Idag har vi tagit det lugnt.Tilda kom upp i morse och hostade och snörvlade. Ingen feber men trött och hängig. Så fort Tilda blir förkyld får hon också lock för öronen. Att hon är  6år och rätt disträ gör ju inte saken bättre. Idag tror jag att hon har sagt va 100 gånger minst. Rätt frustrerande.


Doris och Conny började dagen med att busa. Doris är full av energi på morgonen. Conny fick kännapå den energin, hon hängde, klättrade ,skällde och morrade på honom. Conny tycker det är skitkul med någon att busa med. De är så söta ihop.


Nu i kväll har vi varit på besök hos min pappa. Där fick Doris träffa på Sambo. Sambo är en cockerkille på 8 år och tillhör inte den busiga sorten. Doris gjorde allt hon kunde för att charma honom men Sambo var mottligt intresserad. Tillslut blev Doris desperat och började skälla på honom. Sambo bara gäspade och gick och la sig. Det blev inget bus där inte.


Hej svejs Emma

Glömde!  Doris skötte sig exemplariskt på bilfärden inte ett ända litet pip.

Av Emma - 25 juni 2008 21:35

Vad tycks om Connys nya tjänstetecken? Ser det inte väl stort ut?

Till minfödelsedag ( i maj ) önskade jag ett nytt tjänstetecken. Ett som jag kunde ha när vi tränar uppletande. Conny har ett kraftigare vid söket så jag tänkte att det vore på sin plats att skilja aktiviteterna åt. Naturligtvis så ville jag att det skulle stå Devarox Conny JR och det skulle inte vara i de vanliga färgerna utan lila och svart ( lila=Devarox färg ). Ja, lite tramsig är jag men jag tyckte det skulle bli så fint så. Det skulle ta ca 2 veckor och det var förskottsbetalning som gällde. Sen har veckorna gått och inget tjänstetecken har kommit. Hade precis tänkt att ta kontakt med försäljarna när en påminnelse dök ner i brevlådan. En påminnelse om att jag hade ett paket att hämta ut( Jag är inte medveten om att jag fått en paketavi men strunt det samma).Ha ha tänkte jag det måste vara tjänstetecknet som kommit. Snabbt iväg till posten för att hämta paketet. Glad över att det äntligen har kommit öppnar jag paketet i bilen för att se på det stiliga tecknet. Ja vad säger man, det var svart/vitt och storlek S. Det stog i alla fall Devarox Conny JR men det var allt som stämde. Tilda frågade på en gång om vekligen Conny skulle ha det.  Christian frågade lite försynt om jag hade tagit S för stor. NEJ!!!!!!!, kan tillägga att jag inte var så glad längre.


Annars har dagen varit rätt så lugn. Vi var nere i Skillingaryd och tränade lydnad med Gitte och Anna. Doris var med och miljötränade. Hon tog det hela med ro.Hon sjöng inte ens på hemvägen, duktiga Doris. Just nu försöker Christian att få henne att komma till ro, hon har värsta tokrycket och är på allt.


Emma

Av Emma - 24 juni 2008 23:09

Här hemma är det verkligen full rull. Vaknade i morse av att det var ett hemskt liv på gatan. Kan inte förstå att alla väljer att bygga om nu. Jag har ju semester och vill sova länge. Conny och Doris tyckte  att det var dags att gå upp, så det var bara att stiga upp.


Doris började dagen med värsta tokrycket. Conny var först lite fundersam men när han såg hur Doris höll på verkade han glömma alla regler och hoppade upp i sängen. Där låg han och hade det gott innan jag kom på honom. Mamma kom förbi på förmiddagen och var gullig och tog med baren ut ett par timmar. Det var nästan lugnt ett tag. Conny ,Doris och jag passade på att åka ut en tur. Vi åkte till min pappas jobb, där fick Doris bekanta sig med en massa gubbar. Det lät rätt gulligt när alla gullade med henne. Doris var mycket nöjd och gav alla en puss. Det är verkligen en puss hund vi har fått. Så mysigt.


Eftermiddagen tillbringade vi i trädgården. Conny och Doris busade. Doris hade fullt upp med att utforska var ända liten vrå av trädgården. Hon gillar  att bära på saker, barnens alla hinkar och spadar bar hon omkring på. Jag skrattade gott, när hon sprang omkring med en hink på huvudet.


Conny och jag har även hunnit med att träna sök. Idag tränade vi på fastrullen. Conny hade från början väldigt svårt att förstå att han skulle ta sin egna rulle. När han väl kom på att han skulle ta den började han plocka den i tid och otid. Nu har den hängt på på promenader i några veckor och jag har bara plockat ut den ur munnen om han har tagit den. Idag provade vi, de första slagen hade han lite problem men på tredje slaget tog han den jätte fint. Kul!!.


Nä, nu lockar sängen. Sov gott!

Emma



Av Emma - 23 juni 2008 16:21

Ja, nu ska vi också börja blogga är det tänkt.


I torsdags kom hon då hem, våran nya sötnos Devarox Doris D. Vilken cooling vi har fått hem. Hur trygg som helst och nyfiken till tusen. Vi har fått bättra på valpsäkringen i trädgården, hon kom på att hon kunde krypa under grindarna. Inomhus står det skor lite varstans då hon gärna går och hämtar skor för att bära eller bita i. Det blir att byta med godis.


Conny (Devarox Conny JR) var först lite fundersam över vad det var förnågot matte och husse hade släpat hem, han visste nog inte vad det var för något. Men vilken kille vi har, han  är helt fantastisk med henne. Han är så försiktig, går och hämtar saker åt henne och busar så försiktigt. Jag har aldig sätt honom att bita i leksaker så mjukt. Han har sagt ifrån när det har blivit lite väl mycket men på ett schysst sätt. Ja nog för att jag visst att jag hade en guldklimp men Conny växer bara mer och mer. Mammas hjärta.


Igår var Coony och jag uppe på klubben och tränade lydnad. Vi har lite nya moment att träna in på inför tvåan. Fick en hel del nya tips av Gitte och Anna. Det är nog inte helt omöjligt att vi provar en 2:a efter sommaren. Vi körde också ett uppletande och våran träning med att gå rakt ut har verkligen gett resultat. Conny gick precis rakt ut och fick snabbt belöning för det , då han hittade sina föremål. Duktiga Conny.


 På kvällen åkte hela familjen ute på landet. Det var lite pipit i bilburen till en början med, men efter en stund kom Doris till ro. Doris fick gå på upptäcksfärd runt stugan. Spännade!


Nu är det dags för Doris att äta 17.00 målet.


Emma

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Conny och Doris

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<<
Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards